latinica  ћирилица
20/11/2023 |  14:40 ⇒ 17:14 | Аутор: РТРС

Бањалука: На сједници 30. новембра о нацрту буџета (ВИДЕО)

Сједница Скупштине града Бањалука заказана је за 30. новембар. Поред појединих регулационих планова, са предложеног дневног реда, Колегијум је данас скинуо 24 тачке. Ипак, на наредој сједници наћи ће се нацрт буџета за наредну годину.
Колегијум Скупштине града Бањалука - Фото: РТРС
Колегијум Скупштине града БањалукаФото: РТРС

Пред одборницима се неће наћи тачка које се односе на изградњу колектора за пречишћавање отпадних вода на Црквеној у Доцу и Обилићеву. Управо о овом питању данас се повела жустра расправа.

Градоначеник Бањалуке Драшко Станивуковић оптужио је скупштинску већину да тенденциозно скида тачке дневног реда, те да блокира Град.

- Сви који воле Врбас и Бањалуку знају шта значи и колико је важно изградити колектор на Црквеној, баш тај који представља 50 одсто загађења ријеке Врбас - рекао је Станивуковић.

Предсједник Скупштине Љубо Нинковић рекао је да скупштина ништа не скида, него да демократски услаглашава дневни ред. Када је ријеч о колектору, Нинковић је рекао да је неопходно детаљно анализирати цјелокупни пројекат, како би се правовремено и адекватно ступило у реализацију.

- Дајте нам свеобухватну информацију за све мреже колектора које треба да се изграде у Бањалуци, да можемо да информишемо јавност и ми да будемо информисани о свему томе. Да ли се гради фабрика за пречишћавање вода, гдје, због чега је једно приоритет, друго није - рекао је Нинковић.