latinica  ћирилица
20/11/2023 |  15:51 ⇒ 16:19 | Аутор: РТРС

Вишковић са представницима "Ствараоца Српске": Јединством превазићи изазовно вријеме

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас у Источном Сарајеву са представницима Асоцијације "Ствараоци Републике Српске".
Вишковић са представницима "Ствараоца Српске" - Фото: РТРС
Вишковић са представницима "Ствараоца Српске"Фото: РТРС

Tоком састанка Вишковић је истакао значај и улогу ове организације данас, као и допринос који су њени чланови дали приликом рађања Републике Српске.

Вишковић је истако да је важно да се чује глас људи који су били директни учесници процеса који су дефинисали данашње политичко уређење, како Српске тако и БиХ.

Предсједник Асоцијације Стеван Медић се захвалио Вишковићу на досадашњој подршци Владе и на квалитетној сарадњи коју остварују Влада и ова организација.

Током састанка представници Асоцијације су презентовали пројекат музеја "Стварање Републике Српске" који је у фази формирања у Палама. Разговарано је о његовом значају и будућем начину функционисања.

Премијер је рекао да је ово значајан пројекат који ће у многоме послужити да се презентују историјски догађаји, процеси и људи који су стварили Српску, као и да ће се и даље наставити подршка овом важном пројекту.

На састанку је закључено да се само заједничким дјеловањем и јединством унутар Републике Српске може превазићи изазовно вријеме у коме се налази Република Српска.