latinica  ћирилица
20/11/2023 |  16:00 ⇒ 19:05 | Аутор: РТРС

РТРС сазнаје: Мишковић лоциран у Загребу

Ивицу Мишковића из Какња који је побјегао из зграде Основног суда 7. новембра у Бањалуци, након што му је изречена четворогодишња казна затвора за тешко злостављање дјевојчице, како незванично сазнајемо, МУП Хрватске лоцирао је на подручју Загреба 15. и 16. новембра. Након наших сазнања, ова информација нам је потврђена и у МУП-у Републике Српске.
Ивица Мишковић - Фото: РТРС
Ивица МишковићФото: РТРС

Мишковић има држављанство Хрватске.

Подсјећамо, након расписивања међународне потјернице за Мишковићем у марту прошле године, Интерпол Загреб доставио је обавјештење да хрватски држављанин, према Уставу Републике Хрватске, не може бити изручен другој држави, осим кад се мора извршити одлука о изручењу или предаји, донесена у складу с међународним уговором или правном стечевином ЕУ, те да су о међународној потјерници обавијестили Министарство правосуђа и управе Републике Хрватске.

Истакнуто је да је уколико се жели иницирати уступање кривичног гоњења или преузимање евентуалног поступка изручења, неопходно да надлежни правосудни орган из БиХ ступи у контакт са Министарством првосуђа и управе Републике Хрватске.