latinica  ћирилица
20/11/2023 |  16:20 | Аутор: banjaluka.net

"Потпуна лаж да Додик контролише 65 компанија из Српске"

Прича о списку од 65 фирми које су наводно у власништву, сувласништву или под контролом предсједника Републике Српске Милорада Додика пласиране су у медије са јасним циљем комплетирања акције усмјерене против и са циљем дискредитовања институција, пише портал banjaluka.net.
Милорад Додик (Фото: predsjednikrs.net/Dona Katušić) - Фото: РТРС
Милорад Додик (Фото: predsjednikrs.net/Dona Katušić)Фото: РТРС

Наиме, како наводи портал banjaluka.net, упоредо са политичким процесом који се пред Судом БиХ води против предсједника Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића у јавност се пласирају лажи с циљем да унесу неповјерење грађане у институције Српске.

Циљ ове осмишљене акције је да се кроз слабљење угледа предсједника и урушавање институција Републике Српске, нанесе штету Републици, потврдило је за banjaluka.net више саговорника.

Наводи да је "прича о 65 компанија" рециклирана и да ју пласира некадашња министарка у Влади Републике Српске Светлана Ценић, која поред личне сатисфакције остварује тако и значајну материјалну корист.

- Та прича служи да би се на неки начин политички обрачунавало са Милорадом Додиком и из тог разлога уопште не изненађује то што се она поново актуелизује у моменту док се против њега води политички монтиран процес - прича извор banjaluka.net.

Наглашава да ко год познаје аутора те приче, зна да се ради о изузетно антисрпски острашћеној особи.

- Нико озбиљан не може повјеровати да Милорад Додик има било какве везе са предузећима попут Алумине, Бање Врућице или Нове банке. С друге стране, овдје је циљ и да се Република Српска финансијски ослаби, па се свјесно циља на компаније од изузетне важности за Српску и њену стабилност. Светлана Ценић је доказани мрзитељ Републике Српске, а самим тим и провјерени партнер сарајевске политике унитаризације БиХ - закључује извор.