latinica  ћирилица
21/11/2023 |  08:56 ⇒ 10:01 | Аутор: РТРС

Лукићев адвокат: Нисмо добили обавјештење Суда БиХ о одгађању сутрашњег рочишта (ВИДЕО)

Миљкан Пуцар, адвокат вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића, рекао је за РТРС да још нису добили обавјештење Суда БиХ хоће ли сутра бити одржано рочиште у предмету против његовог клијента и предсједника Српске Милорада Додика.
Миљкан Пуцар - Фото: РТРС
Миљкан ПуцарФото: РТРС

- Још увијек нисмо добили обавјештење да ли се одгађа сутрашње рочиште на којем је требало да буде прочитана оптужница. Морамо да се појавимо пред судом уколико не добијемо обавјештење - рекао је Пуцар.

Он је истакао да је у овом предмету видљив убрзан темпо рада Суда БиХ.

Пуцар је рекао да није било основа за потврђивање оптужнице против Додика и Лукића, јер Устав БиХ прописује да је Парламентарна скупштина БиХ та која доноси законе, па тако и измјене и допуне Кривичног закона.

Пуцар је рекао да је ријеч о политичком процесу до којег није требало да дође, додајући да очекује да ће његов клијент бити ослобођен.

Подсјећамо, пред Судом БиХ за сутра је заказан главни претрес у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића, оптужених за непоштивање одлука Кристијана Шмита.

Одбрана је упутила захтјев за одгађање рочишта.