latinica  ћирилица
21/11/2023 |  10:44 ⇒ 10:47 | Аутор: ТАНЈУГ

За сат времена у Задру пало 50 литара кише по квадратном метру

За само сат времена у Задру је данас пало 50 литара кише по квадратном метру, рекла је метеоролог Државног хидрометеоролошког завода Анита Видовић.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

- У ванредном мјерењу, забиљежели смо 50 литара кише по квадратном метру измђу 7.00 и 8.00 сати. Толико падавина иначе у ово доба године падне за мјесец дана - рекла је Видовић.

Због једносатног пљуска и бујица воде поплављени су многи дијелови града, аутомобили су остали заробљени на улицама, а ватрогасци су имали десетак интервенција.

Све су се интервенције односиле на поплављене подруме или приземља стамбених и пословних објеката.

- Звали су нас и возачи који су остали у води, али то су углавном рјешавале вучне службе. На терену је градска ватрогасна јединица - рекао је жупанијски ватрогасни командир Матеј Рудић.

Црвени метеоаларм данас је упаљен за Кварнер и Кварнерић те Велебитски канал због јаке и олујне буре. Наранчасти аларм је због вјетра оглашен за западну обалу Истре и Сјеверну Далмацију.

Жуто упозорење због вјетра издато је за сјеверну и јужну Далмацију. Жуто упозорење због вјетра, кише и грмљавине издато је за книнску, ријечку, сплитску и дубровачку регију, а због кише за карловачку и госпићку.