latinica  ћирилица
21/11/2023 |  14:12 ⇒ 14:28 | Аутор: РТРС

Промоција књиге "Судија у рату и миру" слуга правде - свједок рата и мира 7. децембра

Организацијом Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бањалуке и подршком АНУРС, након Москве, промоција књиге "Судија у рату и миру" - слуга правде - свједок рата и мира, ауторке Данице Маринковић, биће одржана у Академији наука и умјетности у Бањалуци у четвртак, 7. децембра у 18 часова.
Промоција књиге -
Промоција књиге

Ауторка књиге Даница Маринковић истражни судија из Приштине 1998/99 у случају Рачак и Клечка описала је детаљно случај Рачак, који је по личном и неистинитом извјештају Вилијама Вокера, тада предсједника ОЕБС-а на Косову и Метохији прузроковао 24. марта 1999. године НАТО агресију и бомбардовање тадашње СР Југославије.

Промоција књиге

Овај случај је преседан у много чему и узроковао од тада па до данас тешку животну и политичку ситуацију Срба на Косову и Метохији и утicao на тешкоће за укупан српски народ на Балкану.

Након велике промоције 27. окробра у Москви, ауторка Даница Маринковић изразила је жељу да промоција буде и у Бањалуци и Републици Српској.

На промоцији уз ауторку Даницу Маринковић, говориће предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов, предсједник Удружења грађана косовско-митровачког округа Радомир Ројевић и генерални директор ИП "Рад" из Београда Небоша Николић.

Промоцији ће писуствовати проф. Драган Вукасовић са Независног универзитета Бањалука, аутор пјесме "Шта је српско, то се српки зове", коју ће на отварању промоције отпјевати Дејан Анђеловић пјевач из Суботице.