latinica  ћирилица
21/11/2023 |  15:14 ⇒ 15:35 | Аутор: РТРС

Нешић тражи транспарентан избор кандидата за Граничну полицију

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић упутио је допис директору Граничне полиције БиХ Мирку Купрешаковић те предсједнику и члановима Комисије за избор кандидата - кадета Граничне полиције БиХ, којим се тражи провођење танспарентног процеса избора кандидата – кадета Граничне полиције Босне и Херцеговине.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

У том циљу предложено је да Гранична полиција БиХ припреми и јавно објави листу питања за тест општег знања за будуће полицајце и млађе инспекторе.

На овај начин сви кандидати би имали исте услове, јер би се смањила могућност злоупотреба и корупције од стране појединаца, какав је био случај са претходним конкурсом који је провођен у Граничној полицији БиХ.

Питања општег знања би требало јавно објавити на wеб страници или учинити доступним на други начин, у разумном року прије одржавања теста, како би се кандидати адекватно припремили за конкурсну процедуру.

- Заједнички нам је циљ да овај процес учинимо максимално отвореним, спријечимо могуће малверзације и дамо једнаке шансе свим кандидатима, да би у транспарентном процесу и селекцији изабрали најбоље полицијске службенике Граничне полиције БиХ - нагласио је Нешић.