latinica  ћирилица
22/11/2023 |  07:37 ⇒ 07:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Познато свих 12 селекција учесница баража за пласман на Европско првенство

Европска фудбалска унија (УЕФА) потврдила је синоћ на званичном сајту имена 12 селекција које ће се у мартовском баражу борити за преостала три мјеста на Европском првенству.
УЕФА (Фото:  EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT) -
УЕФА (Фото: EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT)

Послије окончања квалификација позната су имена 20 селекција које су обезбиједиле пласман на ЕУРО уз домаћина Њемачку. То су Србија, Албанија, Аустрија, Белгија, Хрватска, Чешка, Данска, Енглеска, Француска, Мађарска, Италија, Холандија, Португал, Румунија, Шкотска, Словачка, Словенија, Шпанија, Швајцарска и Турска.

У баражу ће играти 12 селекција које су то право стекле пласманом у Лиги нација 2022/23. То су Босна и Херцеговина, Естонија, Финска, Грузија, Грчка, Исланд, Израел, Казахстан, Луксембург, Пољска, Украјина и Велс.

Позната су оба полуфинална пара баража Лиге нација Ц. То су Грузија - Луксембург и Грчка - Казахстан. једна од те четири селекције ће на ЕУРО.

У Лиги нација А се зна полуфинални пар Пољска - Естонија, као и да ће Велс бити домаћин у полуфиналу.

У Лиги нација Б се зна да ће домаћини полуфинала бити Израел и Босна и Херцеговина.

Финска, Украјина и Исланд ће послије жријеба сазнати ко ће у бараж Лиге нација А против Велса а ко у бараж Лиге нација Б против Израела, односно Босне и Херцеговине.

Оно што се сигурно зна је да ће све три селекције бити гости у полуфиналним мечевима. Послије жреба за позиције наведене три селекције у баражу, биће одржан и жријеб који ће одредити домаћине финалних мечева у сва три плеј-офа.

Бараж мечеви за пласман на ЕУРО играће се у периоду од 21. до 26. марта сљедеће године, а термини свих утакмица биће одређени накнадно, кад буду комплетирани сви парови.