latinica  ћирилица
23/11/2023 |  10:45 ⇒ 10:48 | Аутор: СРНА

У Хрватској ухапшено петоро осумњичених за злоупотребу положаја

Пет лица ухапшено је у Хрватској осумњичених за злоупотребу положаје и овлаштења.
Полиција Хрватске (фото: EPA-EFE/ANTONIO BAT / архивска фотографија) -
Полиција Хрватске (фото: EPA-EFE/ANTONIO BAT / архивска фотографија)

у акцији полиције и Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала /Ускок/ хапшења су извршена на ширем подручју Загреба и у шибенско-книнској жупанији.

Хрватски медији наводе да се акција односи на градњу на Муртеру инвеститора Зорана Припуза и дозволу за камп коју је добио. Акцијом је обухваћено још хрватских привредника који су се, како медији пишу, бавили камповима.

Посљедња у низу особа које истражује Ускок је бивша службеница одјељења за привреду и туризам Шибенско-книнске жупаније, која је и издала рјешење за градњу кампа и смјештаја у домаћинству.

Према незваничним информацијама, на основу раније поднесених кривичних пријава, истражује се могућност да је бивша жупанијска службеница примила за сада непознат износ мита како би издала незаконито рјешење, који су јој посредници, повезани са пословањем кампова, предали у име инвеститора.

Истражиоци су рано јутрос започели реализацију криминалистичког истраживања које Полицијска национална канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминалитета у Сплиту проводи у координацији с Ускоком.

Из Ускока су навели да ће послије испитивања осумњичених бити донесена одлука о даљем поступању у овом случају о чему ће јавност бити информисана.