latinica  ћирилица
23/11/2023 |  11:56 | Аутор: СРНА

Добој: Служен парастос за погинуле полицајце у протеклом рату

У згради Полицијске управе Добој данас је, поводом крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске - Аранђеловдана, служен парастос за 127 полицајаца погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату.
Парастос - Фото: РТРС
ПарастосФото: РТРС

Након парастоса, вијенце су код спомен-обиљежја погинулим полицајцима положили припадници МУП-а, делегације Градске управе и Скупштине града, начелник општине Петрово Озрен Петковић, представници полицијског синдиката, Удружења ветерана Петог одреда Специјалне бригаде полиције, градске Борачке организације и Удружења "Браниоци града Добоја 2. мај".

Начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић рекао је да су припадници ове управе, поводом Аранђеловдана, организовали Дан отворених врата, учествовали у тродневној акцији добровољног давања крви, те организовали хуманитарни турнир у малом фудбалу и стоном тенису за помоћ породици Маринковић из Модриче.

Радинковић је навео да се 31 полазник са подручја добојске Полицијске управе школује у Средњој школи унутрашњих послова.

Он је најавио да ускоро почиње и школовање нове класе на Полицијској академији и да је кадровска попуњеност задовољавајућа имајући у виду природан одлив по основу пензионисања.

Парастосу и свечаности присуствовала је и предсједник Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић, те посланик из Добоја у Народној скупштини Републике Српске Данијел Јошић.