latinica  ћирилица
23/11/2023 |  12:46 ⇒ 13:33 | Аутор: РТРС

Полиција забранила скуп СДП-а у Бањалуци

Бањалучка Полицијска управа донијела је рјешење о забрани јавног скупа у организацији Градске организације Социјалдемократске партије БиХ, заказан за 25. новембар у 10.00 часова у Бањалуци.
Министарство унутрашњих послова, ПУ Бањалука - Фото: РТРС
Министарство унутрашњих послова, ПУ БањалукаФото: РТРС

Рјешење је донесено након анализе свих безбједносних аспеката и околности овог јавног скупа, имајући у виду да је протеклих дана у вези са овим јавним скупом било много негативних рекација, као и оперативне информације да појединци јавно позивају грађане на масовно окупљање у циљу спречавања одржавања овог скупа, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

У саопштењу се наводи да је процијењено да постоји реална могућност да на овом јавном скупу може доћи до већег угрожавања људи и имовине, те до озбиљне опасности од насиља или до нарушавања јавног реда и мира у већем обиму.

Полицијска управа Бањалука апеловала је на грађане да поштују позитивне законске прописе и да својим понашањем не доведу до угрожавања других.

Подсјећамо, Градска организација СДП БиХ Бањалука најавила је да ће одржати свечану акедемију поводом такозваног "дана државности БиХ" 25. новембра.

Група гађана окупила се синоћ испред просторија СДП-а како би изразили незадовољство због најављеног скупа и поручили да дан ЗАВНОБиХ-а није "дан државности БиХ".