latinica  ћирилица
23/11/2023 |  13:33 ⇒ 18:09 | Аутор: РТРС

Полиција забранила скупове у Мркоњић Граду и Бањалуци

Полицијска управа Мркоњић Град забранила је скуп који је САБНОР БиХ планирао да организује у овој општини у суботу, 25. новембра.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Осим тога, забрањен је и најављени јавни скуп у организацији Општинске борачке организације Мркоњић Град планиран за исти дан.

Полицијска управа Мркоњић Град је рјешења о забрани скупова донијела након анализе свих безбједносних аспеката и околности ових јавних скупова.

- Имајући у виду да је исти дан на истом мјесту најављен скуп САБНОР-а БиХ и Општинске борачке организације Мркоњић Град цијенимо да због окупљања већег броја учесника и посјетилаца најављених скупова, организованих од стране организација које имају различита програмска опредјељења, постоји стварна опасност да би њиховим одржавањем била угрожена безбједност људи и имовине и да би дошло до озбиљне опасности од насиља или нарушавања јавног реда и мира у већем обиму - појаснили су из полиције.

Из ПУ Мркоњић Град апеловали су на грађане да поштују позитивне законске прописе и да својим понашањем не доведу до угрожавања других.

Подсјећамо, чланови Предсједништва БиХ, Жељко Комшић и Денис Бећировић, жељели су да присуствују скупу најављеном за 25. новембар поводом такозваног дана државности БиХ који се обиљежава у дијелу ФБиХ већински насељеном бошњачким становништвом, док га Хрвати не обиљежавају као празник.

Раније данас, Полицијска управа Бањалука забранила скуп је који је за суботу најавио СДП БиХ.