latinica  ћирилица
23/11/2023 |  15:34 ⇒ 19:38 | Аутор: РТРС

Уништено 119 предмета кориштених за нелегалне игре за срећу

Комисија за спровођење поступка за уништавање одузетих предмета Републичке управе за игре на срећу данас је у Бањалуци уништила укупно 119 предмета кориштених за нелегално приређивање игара на срећу у Републици Српској.
Уништавање предмета - Фото: Уступљена фотографија
Уништавање предметаФото: Уступљена фотографија

Ријеч је о једној од већих акција уништавања одузетих предмета - аутомата за игре на срећу, терминала за приређивање електронских игара на срећу, као и рачунарске опреме кориштене за илегално приређивање игара на срећу, који су уништени на регионалној депонији, саопштено је из Републичке управе за игре на срећу.

Наведени предмети одузети су приликом инспекцијских контрола, због почињених прекршаја из Закона о играма на срећу, те је након окончавања прекршајних поступака, односно на основу правоснажних прекршајних налога и рјешења надлежних судова приступљено њиховом уништавању.

Комисија за спровођење поступка за уништавање одузетих предмета у протекла два мјесеца уништила је укупно 405 предмета која су кориштена за нелегално приређивање игара на срећу.

Републичка управа за игре на срећу наводи да ће бити настављене наведене активности и позива грађане да уколико имају сазнања о нелегалном приређивању игара на срећу у Републици Српској, о томе обавијесте Управу како би инспектори правовремено предузели мјере и радње из своје надлежности.