latinica  ћирилица
23/11/2023 |  15:54 | Аутор: РТРС

Осам лица ухапшено, пронађени оружје, експлозив и муниција

Због неовлаштеног промета оружјем, припадници Агенције за истраге и заштиту данас су на подручју Цазина и Босанске Крупе ухапсили осам лица, те одузели пронађено оружје, експлозив, бомбе и муницију.
СИПА - Фото: РТРС
СИПАФото: РТРС

Лица лишена слободе у току дана биће спроведена у просторије Сипе ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњичених, саопштено је из Сипе.

У оквиру оперативне акције "Лед" припадници Сипе реализовали су на подручју Цазина и Босанске Крупе претресе стамбених и других просторије и покретних ствари на осам локација.

Приликом претреса откривено је и привремено одузето седам аутоматских пушака, двије полуаутоматске пушке, три војне пушке "М48" калибра 7,9 мм, два пиштоља, два килограма експлозива, двије ручне бомбе "М75", спорогорећи штапин, тротилски метак, 458 комада муниције за пушке, 155 комада муниције за пиштољ, као и други предмети који могу послужити као доказ да је почињено наведено кривично дјело.

Претрес је реализован на основу налога Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ, а у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Унско-санског кантона.