latinica  ћирилица
23/11/2023 |  15:57 ⇒ 15:59 | Аутор: РТРС

Миличевић: Хелез превршио сваку мјеру

Предсједник СДС-а Милан Миличевић оцијенио је да је министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез посљедњом изјавом о постојању војних кампова за обуку у Републици Српској превршио сваку мјеру, те позвао да буде иницирана његова смјена.
Милан Миличевић - Фото: Уступљена фотографија
Милан МиличевићФото: Уступљена фотографија

- Никакви извршни обавјештајни одбори и саопштења не могу зауставити нити санкционисати овакво понашање. Апсолутно је неодговорно и неприхватљиво да се дозволи да министар одбране, користећи своју позицију, измишљотинама о руским камповима за обуку под окриљем МУП-а Републике Српске, руши интегритет најважније институције Републике Српске. Једнако је неприхватљиво да министар одбране пријети "неутралисањем", и плановима "А" и "Б" - истакао је Миличевић.

Он је рекао да је Хелезу дозвољено да, користећи своју позицију, обилази свијет и након тога се хвали да је на разним дестинацијама дискредитовао и анатемисао Републику Српску, саопштено је из СДС-а.

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез синоћ је изјавио за Н1 да на подручју Републике Српске постоје војни кампови за обуку и да су то паравојне формације.

- Лоцирани су, пратимо их и можемо их лако елиминисати - рекао је Хелез, истакавши да цијели процес воде "неки људи из Русије".