latinica  ћирилица
23/11/2023 |  16:49 ⇒ 16:49 | Аутор: СРНА

Тужилаштву предата прикупљена сазнања о говору Шерифа Патковића

Агенција за истраге и заштиту БиХ предала је Тужилаштву БиХ сва прикупљена сазнања у вези са говором некадашњег команданта 7. Муслиманске бригаде такозване Армије БиХ Шерифа Патковића који је изјавио да је "Алахов војник" и који се ставио на располагање припадницима у одбрани палестинског народа.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Суд и Тужилаштво БиХФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

У Сипи је Срни речено да је ова полицијска агенција предузела мјере из своје надлежности у вези са случајем Патковићевог говора.

Некадашњи командант 7. Муслиманске бригаде такозване Армије БиХ Шериф Патковић, који је сада званичник СДА, изјавио је у Зеници на обиљежавању 31 године од оснивања ове бригаде да је "Алахов војник" и позвао присутне да буду спремни "да поново одбране БиХ".

- У послијератном периоду отели су држављанства нашој браћи /муџахединима/, попустили смо им... У послијератном периоду нама данас недостаје генерал Сакиб Махмуљин. Ко ће бити сљедећи и коме се ми то више додворавамо? Не дозволите, присутни у сали, због аманета наших шехида, да им издамо борбу. С друге стране, будимо спремни и наша дјеца поново да одбранимо БиХ кад затреба. Немојте спавати, јер ћемо требати! - поручио је Патковић.