latinica  ћирилица
23/11/2023 |  17:08 | Аутор: Агенције

Оштра казна за Нови Пазар

ФК Нови Пазар ће пет наредних утакмица бити домаћин пред празним трибинама, одлућила је Дисциплинска и етичкеа комисија Фудбалског савеза Србије.
Фудбалски  савез Србије (Фото:ФСС) -
Фудбалски савез Србије (Фото:ФСС)

Пазарци су поново кажњени јер су начинили низ пропуста на утакмици са Партизаном на којој су такође играли без публике.

Како су већ били под условном казном, овог пута им је она активирана и много је строжа.

Клуб је констатовано неколико пропуста у организацији сусрета са лидером шампионата, преноси Спорт клуб.

Дисциплинска комисија ФСС је одлучила да Новом Пазару активира условну казну одигравања пет првенствених утакмица на свом стадиону без публике, изречену прије мјесец дана. Пазарци су тада због инцидената и једночасовног прекида утакмице са Војводином кажњени одигравањем двије утакмице без публике и још пет условно на годину дана.

- На другом сусрету без публике против Партизана, одиграном 6. новембра крај Јошанице, домаћини су учинили нове прекршаје и комисији, коју води предсједник Иван Николић, није преостало ништа друго него да опозове условну казну - саопштено је из овог дисциплинског органа.

Пазарцима се на терет ставља неколико пропуста.

- Мечу са Партизаном присуствовало је знатно више људи од броја (150, укључујући играче и стручни штаб обје екипе), дозвољеног приликом одигравања утакмица без публике. Управо су они послије утакмице вријеђали и провоцирали тренера Партизана Игора Дуљаја, а приликом измјене и погрдно скандирали првотимцу Београђана, Бирбасу Натху. Осим овога, забиљежени су и неприхватљиви поступци и транспаренти са јасном политичком и вјерском конотацијом - прецизирано је у саопштењу.