latinica  ћирилица
23/11/2023 |  17:35 ⇒ 19:37 | Аутор: СРНА

Цвитановић: Нетачне Хелезове тврдње

Тврдње министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза да се у Републици Српској одржавају вјежбе паравојних формација нису тачне јер званични органи БиХ не располажу таквим информацијама, рекао је предсједавајући Заједничке комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције Парламентарне скупштине БиХ Илија Цвитановић.
Заједничке институције БиХ - Фото: РТРС
Заједничке институције БиХФото: РТРС

- ОБА нема такве информације, нити информације о потенцијалним терористичким акцијама у БиХ. Врло је неодговорно понашање "најозбиљнијих" политичара у БиХ који практично воде ову земљу, а то додатно уноси компликације у политичке односе и узнемирава јавност у БиХ - рекао је Цвитановић новинарима и додао да у томе не жели да учествује.

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић је, након Хелезових изјава о наводним паравојним формацијама које се војно обучавају у Републици Српској под руским утицајем, позвао све у БиХ да "не пале ватру".

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез синоћ је изјавио за Н1 да на подручју Републике Српске постоје војни кампови за обуку и да су то паравојне формације. "Лоцирани су, пратимо их и можемо их лако елиминисати", рекао је Хелез, истакавши да цијели процес воде "неки људи из Русије".