latinica  ћирилица
23/11/2023 |  17:55 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

Амбасада Русије: Хелезу се привиђају Руси

Амбасада Руске Федерације у БиХ саопштила је данас де се не би чудила ако би се министру одбране у Савјету министара Зукану Хелезу привиђали Руси и у сопственој кући.
Амбасада Руске Федерације у Сарајеву - Фото: Facebook
Амбасада Руске Федерације у СарајевуФото: Facebook

Амбасада Русије је у својој, како су навели, фусноти, јер "Хелез не заслужује прави коментар", истакла да су се и другима привиђали Руси.

Из Амбасаде су истакли да се прича да је амерички секретар за одбрану у периоду 1947–49. Џејмс Форестол трчао по психијатријској болници и викао – "Руси долазе! Руси долазе! Посвуда су! Видио сам руске војнике!", а онда се бацио кроз прозор.

- Апсолутно се нећемо чудити ако се Хелезу сутра буду привиђали Руси испод кревета у његовој спаваоници. О томе довољно говори ова фуснота јер Хелез не заслужује прави коментар. У то смо се увјерили када је посјетио Амбасаду Русије - истакли су из Амбасаде.

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез синоћ је изјавио за Н1 да на подручју Републике Српске постоје војни кампови за обуку и да су то паравојне формације. "Лоцирани су, пратимо их и можемо их лако елиминисати", рекао је Хелез, истакавши да цијели процес воде "неки људи из Русије".