latinica  ћирилица
23/11/2023 |  22:43 ⇒ 22:44 | Аутор: СРНА

Ђорђе Перић наступио са симфонијским оркестром у Москви

Тринаестогодишњи виртуоз на хармоници из Бијељине Ђорђе Перић вечерас је имао прилику да пред руском публиком у Москви свира са московским симфонијским оркестром у оквиру пројекта "Златна врата Сибира".
Ђорђе Перић, наступ са московским симфонијским оркестром - Фото: СРНА
Ђорђе Перић, наступ са московским симфонијским оркестромФото: СРНА

Да музика не познаје границе доказао је Перић који је свој таленат и умијеће већ показао у неколико земаља свијета, а сада и у Русији.

- За мене је посебна част што сам вечерас имао прилику да представим себе и своју земљу на овако битној манифестацији. Свјестан сам да сам са својих 13 година много постигао и да ми је љубав према музици отворила многа врата - рекао је Ђорђе.

Сала "Москва" у главном граду Русије била је испуњена до посљедњег мјеста. Пред 5.000 људи уз диригента, заслужног умјетника Русије Феликса Арановска, Перић је показао свој огроман таленат.

"Имао сам прилику да се сусретнем са представницима културног живота Москве и да договоримо даљу сарадњу у области културе", рекао је Срни Ђорђев отац Славиша Перић, који је и директор Основне музичке школе "Корнелије Станковић" у Бијељини.

Ђорђе Перић, који је ученик ове школе у класи свог оца до сада је освојио скоро 200 награда широм свијета.