latinica  ћирилица
24/11/2023 |  07:06 ⇒ 10:40 | Аутор: РТРС

Начелник Рогатице: Хелезове тврдње о војним камповима чиста измишљотина

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић истакао је да су нетачне тврдње министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза да на подручју ове општине постоје војни кампови за обуку и да посједује фотографије о томе, те да је невјероватно да на тако озбиљној позицији може бити човјек који шири такве дезинформације.
Милорад Јагодић - Фото: РТРС
Милорад ЈагодићФото: РТРС

Јагодић је нагласио да је ријеч о чистим измишљотинама и да се таквим поступцима и манипулисањем јавности Хелез уопште не доприноси стабилизацији прилика у БиХ, поготово што тврди да има и слике и дојаве, те дефинише локације подручје општине Рогатица и планине Маглић.

Он је навео да је да нема никакве истине за такве тврдње, те да је невјероватно да на тако озбиљној позицији може бити човјек који шири такве дезинформације.

- Нисмо ми џунгла па да се то не може видјети, то се може провјерити сваки дан. Чисте лажи човјека који има само један задатак, а то је да шири овакве дезинформације - истакао је Јагодић.

Хелез је изјавио да на подручју Рогатице и подручју планине Маглић постоје војни кампови за обуку, за које тврди, да посједује и фотографије.