latinica  ћирилица
24/11/2023 |  10:39 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Остојић: Све што смо договорили са Владом биће реализовано (ВИДЕО)

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић рекао је да ће наредне године бити реализовано све што су раније потписали и договорили са Владом Српске с циљем побољшања материјално-социјалног положаја борачких категорија.
Радан Остојић - Фото: РТРС
Радан ОстојићФото: РТРС

- Све ово још једном потврђено је на данашњем састанку представника БОРС-а са предсједником Владе Српске Радованом Вишковићем. Ми смо у априлу прошле године о овој теми имали састанак са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, а прије мјесец и по дана са Владом смо потписали Меморандум о разумијевању - каже Остојић.

Према његовим ријечима, Меморандумом је дефинисано од октобра увођење јединственог борачког додатка за све категорије који се исплаћује у износу 2,20 КМ по мјесецу учешћа у зони борбених дејстава, док ће од Нове године износити три КМ.

- Личне и породичне инвалиднине од идућег мјесеца биће веће за пет одсто, а од јануара 2024. године биће додатно повећање за пет одсто, док је њихово повећање од почетка ове године износило 13,5 одсто - навео је Остојић.