latinica  ћирилица
24/11/2023 |  11:20 ⇒ 12:37 | Аутор: РТРС

На Jахорини 20 центиметара снијега - отварање сезоне 8. децембра

На Јахорини је тренутно 20 центиметара снијега, а увелико теку припреме за предстојећу скијашку сезону која почиње 8. децембра, уз концерт легендарног пјевача Здравка Чолића, рекао је директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Он наводи да су припреме у току са посебним фокусом на контролу и одржавање инсталација вертикалног транспорта, а тимови су посвећени безбједности и уживању скијаша на стази.

- Захваљујући нашим системима вјештачког осњеживања и падавинама које су најављење током викенда, велика је шанса да ће посјетиоци ускоро моћи уживати у скијашким авантурама на стази - изјавио је Љевнаић за Срну.

Он истиче да су карте за концерт Здравка Човића распродате, што потврђује огроман интерес публике за овај незабораван музички догађај, као и за Јахорину.

Када је ријеч о новим инвестицијама, Љевнаић поручује да је менаџмент Олимпијског центра учинио значајне кораке како би побољшали искуство на стази, па су, осим већ доступних 49 километара стаза, додали додатних три километра, пружајући већи избор рута за све љубитеље скијања и сноубординга.

Љевнаић истиче да је уложено у надоградњу система за вјештачко осњеживање, што ће омогућити оптималне услове на стазама током цијеле сезоне.

Он је навео да је у плану изградња вјештачког језера на Скочинама, што ће омогућити додатних 20.000 метара кубних воде за боље осњеживање и одржавање стаза.

Према ријечима Љевнаића, осим концерта Здравка Чолића, припремили су богат културни програм током цијеле сезоне, попут наступа Тонија Цетинског, Весне Змијанац за Нову годину, Едите Арадиновић, Ане Бекуте, Индире Радић и многих других.

- Наш циљ је да пружимо посјетиоцима незаборавно искуство скијања и забаве на Јахорини и да оправдамо њихово поверење. За незабораван боравак у планинском рајском окружењу, осим традиционалног скијања на врхунски уређеним стазама, поносимо се и додатним садржајима које чине наш ски-центар јединственим мјестом за зимски одмор - рекао је Љевнаић.

Он каже да за оне који уживају у магији ноћног скијања, нуде посебно искуство под звијездама гдје њихов сноуборд парк представља савршено мјесто за љубитеље овог узбуђујућег спорта, док ће љубитељи брзе вожње моћи уживати у санкању на посебно припремљеним стазама.

Љевнаић наводи да је планирано и отварање ски-центра "Игришта" ради пружања додатних могућности за љубитеље зимских спортова на стазама које обећавају узбудљив и незабораван доживљај, а налазе се на путу Власеница – Хан Пијесак.

Олимпијски центар Јахорина је поводом Црног петка припремио фантастичне попусте од данас до недјеље, 26. новембра, а у понуди је 20 одсто попуста на ски-карте 10 у сезони за дневно скијање и попуст важи искључиво за онлајн куповину путем њиховог вебшопа.

Ту је и 10 одсто попуста на часове у ски-школи Олимпијског центра за све који желе да обрадују своје малишане или себе са попустом и тако могу научити нове трикове и побољшати своје скијашке вјештине уз искусне инструкторе.