latinica  ћирилица
24/11/2023 |  11:49 ⇒ 16:58 | Аутор: РТРС

Каран: У Српској нема војних кампова (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је данас да се на територији Српске не налазе кампови за војну обуку, како то тврди министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез.
Синиша Каран - Фото: РТРС
Синиша КаранФото: РТРС

Каран је истакао да Хелезове изјаве нису наивне, јер доприносе изазивању немира код грађана Српске, али и цијеле БиХ.

Он је рекао да такви наводи утичу на безбједност, што је у супротности са свим оним што наводно прокламује политичко Сарајево.

Подсјећамо, Хелез је изјавио да на подручју Републике Српске постоје војни кампови за обуку и да су то паравојне формације.

- Лоцирани су, пратимо их и можемо их лако елиминисати - рекао је Хелез за Н1, истакавши да цијели процес воде "неки људи из Русије".

Након тога је за Радио Слободна Европа рекао да на подручју Рогатице и подручју планине Маглић постоје војни кампови за обуку, тврдећи да за то посједује и фотографије.

Због Хелезових навода, Тужилаштво БиХ формирало је предмет.

Коментаришући забрану скупова у Мркоњић Град и Бањалуци, Каран је рекао да је полиција исправно донијеле безбједносну процјену да се забране скупови поводом "прославе" 25. новембра, такозваног дана државности БиХ, те да ће сви који буду радили мимо забране бити санкционисани.

Каран је истакао да насилно гурање 25. новембра као државног празника у Српској представља рушење уставног поретка БиХ и Републике Српске.

- Ова држава се не заснива на принципима АВНОЈ-а и ЗАВНОБиХ-а, јер ти принципи да су исправни, не би дошло до овог трагичног сукоба - рекао је Каран.