latinica  ћирилица
24/11/2023 |  12:03 ⇒ 12:46 | Аутор: РТРС

"Вече привредника" у Мркоњић Граду (ВИДЕО)

У Мркоњић Граду организовано је "Вече привредника", које је окупило око 200 привредника из Србије, ФБиХ и Републике Српске.
Мркоњић Град - Фото: РТРС
Мркоњић ГрадФото: РТРС

Дружењу је присуствовао министар трговине и туризма Денис Шулић, шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић и конзул Србије Милош Вујић.

У Мркоњић Граду запослено је око 4.000 радника. Највише радника запошављава компанија у власништву Младена Милановића, који је два пута проглашен за најуспјешнијег привредника у БиХ.

- Желим вам успјех. До успјеха није лако доћи. Прије свега треба вјеровати у себе. Своје идеје. Напоран рад и на крају што је најбитније бити поштен и коректан - рекао је Милановић.

Окупљање привредника била је прилика да се сумирају разултати рада у овој, али и да се прича о плановима у наредној години.

- Ове године смо одвели 40 фирми у Аустрију. Радили смо трениге. И ево сада у децембру долази делагација у Беч - рекао је Младен Филиповић, шеф представништва Републике Српске у Аустрији.

Министар трговне и туризма Републике Српске, Денис Шулић истиче да је Република Српска јака колико су њени привредници јаки те да се наша снага црпи из економског раста и развоја Републике Српске.

Циљ окупљања привредника је подстицање улагања у привредни развој ове мркоњићке општине.