latinica  ћирилица
24/11/2023 |  12:13 | Аутор: РТРС

Арлов честитао ктиторску славу Високих Дечана

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на КиМ, Милорад Арлов упутио је епископу рашко-призренском и косовско-метохијском Теодосију, Игуману манастира Високи Дечани Сави Јањићу и монаштву честитку поводом ктиторске славе манастира Високи Дечани.
Милорад Арлов (фото: tvmost.info) -
Милорад Арлов (фото: tvmost.info)

- Сав српски народ мора бити поносан на манастир Високи Дечани који стоји као света икона одолијевајући тешким временима, војскама, ратовима, никад рушен, али краден од стране разних освајача нашег Косова и Метохије. Свједоци смо да ни данас атак на ову светињу није престао. Хвала епископу рашко-призренском Теодосију, Игуману Сави Јањићу и монаштву што чува ову свету икону СПЦ и један од највећих вијековних споменика српске и православне духовности као оазу дара небеског - стоји у честитки Арлова.

Арлов је пожелио да Господ Бог, вјера и монаштво сачува ову светињу, јер, како је навео манастир показује колико је одрицања, неправедне клевете и муке ктитор овог древног и посебног манастира српски краљ Св. Стефан Дечански претрпио и на дар оставио српском народу овај вјечни свјетионик православља.