latinica  ћирилица
24/11/2023 |  12:24 ⇒ 20:04 | Аутор: СРНА

Нобило у подкасту "Граница постоји": Постојање високог представника је негација демократије (ВИДЕО)

Постојање било каквог високог представника је негација демократије, а посебно овог који доноси законе, рекао је адвокат Анто Нобило.
Анто Нобило - Фото: РТРС
Анто НобилоФото: РТРС

- Као правника ме шокира чињеница да постоји човјек који доноси законе! Да ли сте икада чули да постоји један човјек који може донијети било који закон укључујићи и закон који гласи: "Ако не поштујеш моје одлуке мораш ићи у затвор". Само у БиХ постоји човјек који може то да ради. То је врхунац апсурда и негација демократије, а на западу тврде да се то не смије радити - истакао је Нобило, који је савјетник тима одбране предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Гостујући у првој епизоди подкаста "Граница постоји", који ће бити емитован вечерас у 18.00 часова, Нобило је нагласио да је легитимно да постоји политичка борба против нелегалног високог представника.

- Не видим проблем да неко има политички програм чије дјеловање је усмјерено против страног гувернера који сам доноси законе - закључио је Нобило, гостујући у подкасту "Граница постоји" чије емитовање почиње данас, а који је наставак активности подршке институцијама Републике Српске исказаним кроз народне протесте који су организовани 17 пута на граници између Републике Српске и сусједне ФБиХ.

Прва епизода подкаста "Граница постоји" биће емитована на овој интернет адреси.