latinica  ћирилица
24/11/2023 |  12:26 ⇒ 26/11/2023 | 11:31 | Аутор: СРНА

Подстицаји за 15 самозапослених предузетника

У општини Братунац данас су потписани уговори о подстицајима са 15 предузетника из ове локалне заједнице који су млађи од 45 година.
Братунац Уговори о подстицају - Фото: СРНА
Братунац Уговори о подстицајуФото: СРНА

Као подстицај, општина ће им у наредних годину дана плаћати порезе и доприносе на најнижи износ плате, а у ту сврху биће издвојено око 50.000 КМ.

Овим подстицајем је обухваћено укупно 14 регистрованих радњи са укупно 15 запослених.

Начелник братуначке општине Лазар Продановић рекао је да ће укупан износ подстицаја на годишњем нивоу бити око 50.000 КМ, што је симболичан износ.

- Спремни смо више да утичемо у том смислу, прије свега да активно радимо да бисмо младе људе мотивисали да отварају предузетничке радње - рекао је Продановић.

Свјетлана Полетан, која је као једна од предузетница потписала уговор за добијање подстицаја, каже да има козметички салон и бави се хиџамом, трајном шминком, депилацијом, а ради и са колаген нитима.

- Много ће ми значити овај подстицај. Годину дана имамо подршку од општине - рекла је Полетан.

Данијела Лазић, која је прије пола године отворила дјечији бутик у Братунцу, каже да ће јој овај подстицај олакшати рад и проширење асортимана производа.

Из општине су најавили и додатне видове подршке, као и привлачење инвестиција.

Најављени су разговори са братуначким привредницима о проширењу производње и отварању нових радних мјеста уз одређене подстицаје и олакшања у пословању, као и са представницима дијаспоре.