latinica  ћирилица
24/11/2023 |  13:04 | Аутор: СРНА

У Дубровнику приведен држављанин БиХ због готово 20 килограма кокаина

Мушкарац чији су иницијали З.Д. /35/, с пребивалиштем у Требињу, јутрос је приведен пред истражног судију Жупанијског суда у Дубровнику због кријумчарења готово 20 килограма кокаина, јавља "Дубровачки дневник".
Полиција Хрватске - Фото: РТРС
Полиција ХрватскеФото: РТРС

Овај држављанин БиХ, који ради у Дубровнику, приведен је пред судију због покушаја кријумчарења 20 килограма кокаина преко границе Горњи Бргат с БиХ.

Портпарол Жупанијског суда у Дубровнику Перо Милоглав, који је и истражни судија, рекао је за овај лист да је лицу одређен истражни затвор од мјесец дана због опасности од понављања кривичног дјела, с обзиром на околности чињења и због опасности од бјекства, јер је држављанин БиХ.

- Дрога кокаин, 19,3 килограма, је превожена у луксузном личном возилу марке "ауди кју пет", у преправљеном дијелу возила. Сумња је пала након што је службени полицијски пас реаговао, те је издат налог за претрес на основу којег је пронађена дрога - изјавио је Милоглав.

Он је истакао да је за ово кривично дјело предвиђена казна затвора од једне до 12 година.

Лист пише да је ово први случај да је дрога заплијењена на излазу из Хрватске, јер је досад то увијек било на улазу у земљу, на примјер на граници Црне Горе, што би значило да се највјероватније ради о дроги која је путовала из Европе.