latinica  ћирилица
24/11/2023 |  13:26 | Аутор: РТРС

Кршито и Грлић Радман о европским интеграцијама

Предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто разговарала је данас у Сарајеву са министром иностраних и европских послова Хрватске Горданом Грлићем Радманом о унапређењу билатералне сарадње, са нагласком на европске интеграције.
Грлић Радман и Кршито - Фото: Уступљена фотографија
Грлић Радман и КршитоФото: Уступљена фотографија

Током сусрета истакнуто је да се ради о двије пријатељске земље с изврсним добросусједским и билатералним односима, саопштено је из Савјета министара.

Криштова је исказала захвалност Радману, као и Влади Хрватске на снажној подршци европском путу БиХ и изразила очекивања да ће се та подршка и наставити до стицања пуноправног чланства БиХ у ЕУ.

Она је истакла да Савјета министара остаје снажно фокусиран на европски пут БиХ, као и на реформе које су саставни дио тог процеса.

Говорећи о реформама, Криштова је истакла да су неопходне хитне измјене изборног законодавства у складу са одлуком Уставног суда БиХ о легитимном представљању и пресудама Европског суда за људска права, а како би се заштитила колективна и индивидуална људска права, те обезбиједила унутрашња стабилност.