latinica  ћирилица
24/11/2023 |  14:23 ⇒ 14:23 | Аутор: РТРС

Вукотић: Скуп СДП-а представљао би провокацију; Хелез изнио лажи

Предсједник Скупштине Удружења грађана "Ветерани Републике Српске" Душко Вукотић рекао је данас да би обиљежавање ЗАВНОБиХ-а које је СДП планирао у Бањалуци, представљало чисту провокацију и да тако нешто није паметно.
Душко Вукотић - Фото: РТРС
Душко ВукотићФото: РТРС

Вукотић је рекао да је изјава министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза о наводном постојању "војних кампова за обуку паравојних формација на територији Републике Српске" лаж и спин.

- Мислим да БиХ има инструменте да то провјери. Ако Хелез то тврди, нека достави доказе. Према мојим сазнањима, тога нема у Републици Српској - рекао је Вукотић.

Када је ријеч о данашњем састанку са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, Вукотић је рекао да је премијер обећао да ће поново бити активирана радна група која чини координацију свих удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата у вези са побољшањем статуса бораца у Српској.

Он је исткао да су веома важни разговори са институцијама Српске, додајући да није лако, али да има помака у остваривању права борачких категорија у Републици Српској.

- Најважније је да је премијер прихватио наш захтјев да се активира радна група и да чистимо регистар, јер је највећи проблем што борачка права, нажалост, остварују и они који немају везе са борбом - истакао је Вукотић.