latinica  ћирилица
24/11/2023 |  14:44 ⇒ 15:05 | Аутор: РТРС

Влада континуирано ради на побољшању положаја борачких категорија

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас у Бањалуци са представницима Удружења грађана "Ветерани Републике Српске" са којима је разговарао у оквиру консултација са социјалним партнерима које се односе на израду буџета за 2024. годину.
Вишковић са представницима Удружења "Ветерана" - Фото: Уступљена фотографија
Вишковић са представницима Удружења "Ветерана"Фото: Уступљена фотографија

Вишковић је упознао представнике Удружења са плановима да у буџету за наредну годину буду повећане ставке које се односе на борачку популацију и додао да Влада континуирано ради на побољшању њиховог положаја, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Предсједник Скупштине Удружења Душко Вукотић истакао је да је Влада као партнер показала велики степен одговорности према овој популацији, који се огледа у досадашњој подршци.

Вукотић је нагласио да је потребна интезивнија сарадња удружења пористеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата која треба да произведе јединствен став када су у питању кључни процеси од њиховог заједничког интереса.

Током разговора је закључено планирани буџет потврђује да Влада остаје социјални партнер који ће се и у наредном периоду са посебном пажњом односити према социјалним категоријама.

Састанку су присуствовали и министарка финансија Зора Видовић, генерални секретар Удружења Александар Недић и шеф за информисање "Ветерана Републике Српске" Дарко Матијашевић.