latinica  ћирилица
24/11/2023 |  16:05 ⇒ 17:34 | Аутор: РТРС

Економски факултет у Источном Сарајеву прославио јубилеј - 30 година постојања (ВИДЕО)

Промоцијом 52 дипломирана економиста и 10 мастера и магистара економије, Економски факултет Универзитета у Источном Сарајеву обиљежио је 30 година рада.
Економски факултет у Источном Сарајеву прославио јубилеј - Фото: СРНА
Економски факултет у Источном Сарајеву прославио јубилејФото: СРНА

Тридесет година постојања, за неке акедамске инстутуције у свијету није много, али на просторима и временима у којима живимо, значајан је јубилеј, истакао је декан овог факултета Марко Ђого.

Он истиче да су јако поносни на овај јубилеј, као и да је Факултет пролазио кроз разне трансформације и развој да би био данас ту гдје јесте.

Јелена Крунић, продекан за науку, истраживање и развој Уиниверзитета у Источном Сарајеву каже да су поносни на Економски факултет, јер, како је истакла, омогућава развој савременог друштва улагањем и интелектуални капитал.

- Модерни студијски програми који представљају синергију теоретске наставе и праксе, добијене у реалном сектору, наставници и сарадници који су посвећени стицању и унапређењу знања студената као и квалитетна инфраструктура, чине Економски факлтет препознатљивим у систему високог образовања не само Републике Срспке већ и шире - навела је Крунићева.

Лука Марковић, студент генерације, основне студије завршио је са просјеком 9,94. Задовољан је, каже, знањем које је стекао на Економском факултету, на којем је ангажован као студент демонстратор.

- Сарадња са професорима и асистентима је била на изузетном високом нивоу и веома коректна. Што се тиче планова за будућност, уписао сам мастер студије на Економском факултету Пале, студијски програм Макроекономија реформе и бизнис, смјер међународна економија - додао је Марковић.

Јелена Ивановић мастер студије завршила са просјечном оцјеном 10. Она је поручила будућим студентима да улажу у своје знање.

- Или ако бисмо то економски рекли: инвестиција у знање даје ипак најбоље камате - додала је Ивановићева.

Додијељена су признања и захвалнице заслужним појединцима, а посебна захвалница за изградњу зграде Екомског факултета на Палама додијељена је предсједнику Републике Милораду Додику.