latinica  ћирилица
24/11/2023 |  18:24 ⇒ 25/11/2023 | 09:20 | Аутор: РТРС

Из СДП-а не одустају од обиљежавања неуставног празника; МУП забранио скупове (ВИДЕО)

Након одлуке МУП-а Српске да из безбједносних разлога забрани јавне скупове у Мркоњић Граду и Бањалуци, поводом такозваног Дана државности БиХ, из СДП не одустају од обиљежавања неуставног празника.
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske) -
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske)

На територији Републике Српске обиљежаваће се искључиво празници дефинисани законом, каже њен предсједник Милорад Додик.

Најављеним обиљежавањем неуставног празника, политичко Сарајево поново настоји провоцирати српски народ који је, за разлику од оних који се куну у ЗАВНОБиХ, једини био за очување Југославије, порука је из Српске.

"Смрт фашизму, слобода народу", рече СДП-ов Војин Мијатовић и најави да ће 25. новембар, као неуставни празник обиљежити у Бањалуци. Упркос забрани МУП-а.

Као да заборавља како су исти они који данас својатају ЗАВНОБиХ, првог марта '92. погазивши вољу српског народа, одвели у распад земљу створену на темељима ЗАВНОБиХ-а и паролама које данас узвикују. На територији Републике Српске може се славити само оно што је законом дефинисано, јасан је предсједник Српске Милорад Додик.