latinica  ћирилица
24/11/2023 |  19:23 ⇒ 21:20 | Аутор: РТРС

Омладинском савјету града Приједора приступило 400 нових чланова

Помоћник министра за омладину у Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске Бранка Малешевић сматра да је омладински активизам и активно учешће младих посебно значајно у развоју локалне заједнице, истичући да је Омладински савјет града Приједора који постоји већ 18 година - једна од најактивнијих организација младих у Српској.
Свечана академија у организацији градског Омладинског савјета - Фото: РТРС
Свечана академија у организацији градског Омладинског савјетаФото: РТРС

- Град Приједор је примјер добре праксе када је ријеч о сарадњи локалних институција и власти са младима и у изради стратешких докумената за младе имајући у виду да је међу првима почео израду локалне Омладинске политике која прати Омладинску политику Републике Српске усвојену за период 2023-2027.година - рекла је Малешевићева.

Она је истакла да је за сваку похвалу то што је велики број средњошколаца и младих заинтересован да се прикључе као волонтери.

- Када је ријеч о локалном нивоу, посебно је значајан ангажман младих на унапређењу живота њихових вршњака у локалној заједници - рекла је Малешевићева, која је вечерас у Приједору присуствовала свечаној академији у организацији градског Омладинског савјета на којој је уприличен пријем 400 нових чланова.

Шеф кабинета градоначелника Приједора Данијела Додош рекла је новинарима да град подржава све пројекте младих, уважавајући њихову вољу и ентузијазам да учине нешто како би креирали своју будућност.

- Град Приједор и градоначелник Слободан Јавор подржавају Омладински савјет кроз различите пројекте и сарадња је на високом нивоу. Поносни смо на ове младе људе и сваки приједлог који од њих дође биће свесрдно подржан - истакла је Додошева.

Предсједник Скупштине Омладинског савјета града Приједора Мирнес Дуратовић рекао је да је вечерашњи догађај доказ да је Омладински савјет након избора новог руководства кренуо узлазном путањом, што потврђује и додјела 400 нових чланских карата.

- Млади су препознали наш рад и труд и одлучили да нам се придруже да градимо Приједор по мјери свих нас - истакао је Дуратовић.

Он је навео да млади представљају важан фактор у друштву и да је веома битно да учествују у доношењу одлука и изградњи свог града.