latinica  ћирилица
24/11/2023 |  20:23 | Аутор: Глас Српске

Прудом подржао трку "Београд-Бањалука"

Први човјек Бициклистичког савеза Републике Српске, Владимир Куваља у петодневној је посјети Шпанији на конгресу највећих организатора бициклистичких трка на свијету свих времена, гдје се сусрео Кристијаном Прудомом, директором Тоур де Франце.
Трка Београд-Бањалука - Фото: СРНА
Трка Београд-БањалукаФото: СРНА

Трку "Београд Бањалука" која је 2017. године примљена међу 100 највећих трка на планети свих времена, подржао је и сам Прудом.

Својом добром организацијом је у региону, не само највећи бициклистички догађај, већ и један од највећих спортских догађаја, који Републику Српску и Србију стављају у центар спортских свјетских дешавања, а све захваљујући упорном раду, управо, Куваље и његовог тима, који ни у једном часу нису одустали од бројних изазова што је овај спортски догађај довело на кров свијета.

Куваља је трку Београд Бања Лука довео до највећих трка на планети, након дванаест година преданог рада и окупљања тима који спроводи ову манифестацију препознату у цијелом свијету.

Квалитетном организацијом, добрим домаћинством и довођењем навећих бициклистичких имена трка је постала један од највећих брендова Србије, Републике Српске и градова кроз које пролази.

Позив у ово друштво се мора потврдити сваке године, а то значи испунити све оне услове које је чине великом, што је подиже на свјетски ниво и даје јој се значај управо гдје јој је и мјесто.

Управо је данашња посјета Шпанији потврда да је будућност ове трке загарантована, што је позив Куваљи у друштво највећих, част и прилика која се не одбија, не само за бициклизам већ и за промовисање интереса Републике Српске на међународној сцени, што Куваља управо и чини.

Захваљујући преданом раду првом човјеку трке, Куваља је водио организације више националних догађаја у Европи: трке кроз Бугарску, Србију, трке око Црног Мора, Европске Олимпијске игаре, и све то потврђује да и Бањалука и Република Српска имају велики потенцијал у људским ресурсима и да у њих вриједи улагати.

Трка Београд Бања Лука је воља грађана како Републике Српске тако и Србије. Препозната је као симбол јединства једнога народа, подржана од најзначајнијих институција и њених представника у Српској и Србији.

У овом бициклистичком догађају се препознаје не само спортски већ и културни, економски и туристички догађај, који на најљепши могући начин промовише и повезује Србију, Републику Српску те градове од Београда до Бањалуке.