latinica  ћирилица
26/11/2023 |  10:01 | Аутор: РТРС

Рукометни турнир у Солуну: Учествује и репрезентација Републике Српске

Рукометна репрезентација Републике Српске (клинци рођени 2008/09. године) наступиће на међународном турниру који се од 27. до 30. децембра одржава у Солуну. У "српској кући рукомета" истичу да су срећни што су добили позив да клиници учествују на овом традиционалном турниру.
Маринко Умичевић - Фото: РТРС
Маринко УмичевићФото: РТРС

- Велико нам је задовољство што ће наши млади рукометаши бити дио овог јаког међународног турнира. Ово је још једна потврда да ми добро радимо и да велико пажњу посвјећујемо омладинским селекцијама и ови дјечаци су будућност рукомета у Републици Српској. Са наше стране настојаћемо да им обезбиједимо потребне услове за пут у Грчку, а искрено се надамо и добром резултату - ријечи су Маринка Умичевића, предсједника Рукометног савеза Републике Српске.

За позив из Солуна велике заслуге припадају Обренку Миљковићу, предсједнику Комисије за омладинска такмичења у Рукометном савезу Републике Српске.

- Хвала нашим пријатељима који нас нису заборавили и који су нас позвали да будемо дио ове смотре. Имамо у плану да окупио репрезентативце прије поласка у Грчку како бисмо обавили барем два тренинга. У договору са предсједником Маринком Умичевићем на пут бисмо кренули 26. децембра из Бијељине. Морам истаћи да нам је у Солуну шеф Представништва Републике Српске госпођа Јелена Јовановић Атханасиоу обезбиједила спавање са доручком за три дана. Осим такмичарског дијела планирано је да посјетимо Представништво Републике Српске као и гробље "Зејтилник" – истакао је Обренко Миљковић.

Селектор репрезентације Републике Српске Немања Дмитровић ускоро ће одредити списак од 16 играча који ће играти на турниру у Солуну. Осим њих у експедицији биће доктор Славиша Митровић, портпарол савеза Слободан Бабић док ће вођа пута бити Обренко Миљковић.

У договору са домаћином турнира и предсједником судијске организације Републике Српске Борисом Шаторџијом наша репрезентација је ослобођена котизације, јер ће наше судије судити на турниру бесплатно.