latinica  ћирилица
26/11/2023 |  10:16 ⇒ 10:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Кик боксери Србије освојили 11 медаља на Свјетском првенству

Кик бокс репрезентација Србије освојила је 11 медаља на Свјетском првенству у португалском граду Албуфеири.
Кик бокс - Фото: РТРС
Кик боксФото: РТРС

Србија је освојила четири златне, четири сребрне и три бронзане медаље.

Најсјајнијим одличјима окитили су се: Леа Благојевић, Никола Тодоровић, Данијел Мемедовски и Александра Крстић. До сребрне медаље стигли су: Валентина Кери, Саида Буквић, Немања Кнежић, Александар Менковић, док су бронзе освојили: Невена Стефановић, Бобан Николић, Александар Коновалов.

- Поново смо доказали да смо велесила у кик боксу. У Португалију смо отпутовали са 19 бораца, а вратили смо се са 11 медаља што је заиста врхунски резултат. Зато сви наши такмичари и цијели стручни штаб заслужују све похвале. Општа оцјена је свих да се Србија на велика врата вратила на старе стазе славе. Изузетно сам задовољан оствареним резултатима. Моја жеља је била да освојимо још неку медаљу али, оно што је најважније је да смо међу пет најуспјешнијих нација у ринговним дисциплинама - сумирао је утиске предсједник Кик бокс савеза Србије Душко Басрак.

На шампионату свијета у Португалији учествовало је у свим кик бокс дисциплинама 1.369 такмичара из 70 медаља.

- Конкуренција је заиста била жестока и остварен је резултат који служи за понос свих нас - истакао је селектор кик бокс репрезентације Србије Срђан Радуловић.

- СП никад није било јаче и квалитетније. То одговорном тврдим с обзиром да сам са нашом репрезентацијом више од 20 година. Шампионат је имао масовност, али и велики квалитет. Сви наши такмичари су били на висини задатка. Сви они су дали све од себе и током читавог шампионата нико од српских кик боксера није био у бројању, а они који су губили мечеве, изгубили су од потоњих шампиона - рекао је Радуловић.

Ово је било посљедње учешће на првенствима за Александра Коновалова, који је завршио богату каријеру. Предсједник WАКО Роја Бејкера уручио је Коновалову специјално признање за допринос свјетском кик боксу.