latinica  ћирилица
26/11/2023 |  15:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Обрадовић: Не смијемо да дозволимо Борцу да постиже лаке поене у транзицији

Тренер Партизана Жељко Обрадовић изјавио је данас да "црно-бијели" не смију да дозволе кошаркашима Борца да постижу лаке поене на мечу деветог кола регионалне АБА лиге.
Жељко Обрадовић (Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja) -
Жељко Обрадовић (Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

Кошаркаши Партизана дочекаће сутра од 20 часова екипу Борца.

- Играмо против тима који игра изузетно брзу кошарку. Промијенили су екипу и начин игре у односу на прошлу годину. Тим који игра у транзицији, имају веома, веома покретне и брзе играче и то је прва ствар о којој треба да водимо рачуна. Да не дозволимо да постижу лаке поене у транзицији. Одгледали смо много утакмица, и понављам јос једном, то је највећи проблем који сам поставио пред утакмицу, наша реакција на њихову брзину, и на тај начин како играју - изјавио је Обрадовић, преноси званични сајт клуба.

Кошаркаш Партизана Матеуш Поњитка изјавио је да је Борац дефинитивно агресиван тим.

- Доћи ће и играти физички на високом нивоу, са пуно контакта. Нажалост, дозволили смо да свако помисли да може да дође и да нас побиједи у нашој дворани. То морамо да прекинемо, морамо да будемо чвршћи, да играмо боље, јаче, и да одбранимо наш терен. Морамо коначно да кликнемо и почнемо да побјеђујемо. Тако да ће сутра бити веома тешка утакмица за нас, морамо да останемо јаки, играмо тимски, и да помогнемо једни другима при сваком посједу - нагласио је Поњитка.