latinica  ћирилица
26/11/2023 |  17:37 | Аутор: Агенције

Елзан Бибић побједник Београдског полумаратона

Српски атлетичар Елзан Бибић истрачао стазу за само четири секунда мање од рекорда Србије.
Београд - трка полумаратона (фото:TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ bg) -
Београд - трка полумаратона (фото:TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ bg)

Друго мјесто заузео је Мароканац Мухамед ел Газари, чији је прошлогодишњи рекорд данас оборио Бибић.

Новопазарац је у тешким условима трку истрчао за 62 минута и 15 секунди – четири секунда мање од државног рекорда.

Ел Газари је имао вријеме - један сат, три минута и два секунда.

Новопазарац је послије трке похвалио добру организацију трке и истакао изузетно велику конкуренцију на стази.

- Могу рећи да је ово мој први озбиљнији полумаратон у овако доброј конкуренцији. Организација је на високом нивоу, очекивано од Београдског маратона. Стаза је била захтјевна, добро сам се снашао, држао сам се око рекорда стазе. Државни рекорд за нијансу није био ту, имао сам га у ногама. Темпирао сам тако да је вријеме било око 62 минута и 10 секунди. Очекивано јака конкуренција, публика је била на високом нивоу. Све похвале за организацију и надам се да се видимо сљедеће године - рекао је Бибић.

У женској конкуренцији тријумфовала је Кенијка Тереза Омоза са временом 72 минута и 38 секунди. Кавалина Нахимана из Бурундија каснила је за побједницом 16 секунди, док је још једна Кенијка Силвија Медуга освојила треће мјесто.

У трци на 10 километара у конкуренцији мушкараца славио је Ђуро Борбељ, представник Србије, са резултатом 31:11 минута. Други је био Вјачеслав Соколов из Русије (31:55), а трећи Урош Гутић (32:50).

На истој дистанци у конкуренцији дама прва кроз циљ је прошла Милица Томашевић из Србије (36:49). Бугарка Еми Памела освојила је друго мјесто (37:47), а треће Теа Божиновска из Македоније (37:51).

Београдским полумаратоном, који је одржан у организацији Београдског маратона под покровитељством Града Београда и уз подршку Српског атлетског савеза, завршена је овогодишња тркачка сезона у Србији.