latinica  ћирилица
27/11/2023 |  06:50 ⇒ 10:20 | Аутор: РТРС

Сједница Предсједништва БиХ; Цвијановић ће затражити информације о наводима Хелеза

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић затражиће на данашњој сједници Предсједништва информацију о наводима министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза о наводним паравојним камповима у Српској.
Предсједништво БиХ - Фото: РТРС
Предсједништво БиХФото: РТРС

Биће затражено достављање информација од Обавјештајно-безбједносне агенције и оних који су о томе причали.

Цвијановић сматра да Хелез треба да буде смијењен, и да су његови наводи измишљени с намјером да се дестабилизују односи у оквиру БиХ.

У наредном периоду, Цвијановић ће иницирати и да се на Предсједништву нађе информација о радикалним исламским појавама у БиХ.

На сједници Предсједништва БиХ требала би се наћи и одлука о именовању новог генералског кора Оружаних снага БиХ. За начелника Заједничког штаба предложен је генерал Гојко Кнежевић.

Српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић изјавила је да има одређене информације да ће бити опструкције, јер, како је навела, постоји спрега да се спријечи да Србин дође на чело Заједничког штаба Оружаних снага БиХ.

Министар безбједносту у Савјету министара Ненад Нешић рекао је да ће се, уколико генерал Кнежевић не буде именован за начелника Заједничког штаба, још једном показати да је БиХ немогућа држава и да Бошњаци раде на њеном урушавању.