latinica  ћирилица
27/11/2023 |  09:21 ⇒ 09:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Илон Маск допутовао у Израел

Амерички милијардер, власник компанија Икс (Твитер), Тесла и Спејс Икс Илон Маск допутовао је данас авионом у Тел Авив, потврдио је анонимни, добро обавијештен извор.
Илон Маск (Фото архив: EPA-EFE/SHAWN THEW) -
Илон Маск (Фото архив: EPA-EFE/SHAWN THEW)

Према писању Ројтерса, Маск је започео своју посјету током које ће израелски лидери настојати да скрену пажњу свјетске јавности на тешку ситуацију талаца које Хамас држи заточене у ратом разореном Појасу Газе и да истакну питање растућег антисемитизма на интернету.

Израелски предсједник Исак Херцог потврдио је у недјељу да ће се састати са Маском, а према писању израелских медија, Маск ће се састати и са премијером Бењамином Нетанјахуом.

Предсједник израелске владе се 18. септембра састао са Маском у Калифорнији и позвао га да утиче да се успостави равнотежа између заштите слободе изражавања и борбе против говора мржње након вишенедјељних контроверзи око антисемитских садржаја на платформи Икс.

Маск је одговорио да се противи антисемитизму и свему што "промовише мржњу и сукобе" и поновио да платформа Икс неће промовисати говор мржње.