latinica  ћирилица
27/11/2023 |  10:16 ⇒ 12:11 | Аутор: РТРС

Рајилић: Очекујемо од јануара повећање инвалиднина од десет до 12 одсто (ВИДЕО)

Предсједница Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић рекла је да се Удружење залаже за побољшање положаја ове категорије становништва, наводећи да ће новембарска и децембарска инвалиднина бити повећане за по пет одсто.
Божица Живковић Рајилић - Фото: Уступљена фотографија
Божица Живковић РајилићФото: Уступљена фотографија

- Како се буде повећавао буџет за идућу годину, у истом износу биће повећане инвалиднине, односно примања женама жртвама рата. Очекујемо од јануара идуће године повећање инвалиднина од 10 до 12 одсто како се буду издвајала средства за остале буџетске кориснике - истакла је Рајилићева након састанка представника овог удружења са премијером Републике Српске Радованом Вишковићем у Бањалуци.

Она је подсјетила да је Удружење упутило захтјев ресорном министарству да одрже састанак када реализују велики пројекат, као што је раније био случај са Републичким центром за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица.

- Удружење планира да уради још један велики пројекат који није могуће реализовати без подршке институција Српске. Важно је финансирање из буџета рада Удружења, али је важније шта ће Удружење иза себе оставити, као што су пројекат "Снага је у нама" и монографија "Наша исповијест" - рекла је Рајилићева.