latinica  ћирилица
27/11/2023 |  11:48 ⇒ 15:24 | Аутор: РТРС

Додик: Да Конаковић и Никшић имају имало образа, сами би повукли Хелеза

Да министар иностраних послова у Савјету министара, Елмедин Конаковић и премијер ФБиХ Нермин Никшић имају имало образа и политичке одговорности, и да стварно желе добро БиХ, како то тврде, сами би повукли министра одбране Зукана Хелеза, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Сваки покушај правдања Хелезове неурачунљивости говори да је главни циљ да се не постигне никакав договoр и да они на тај начин највише профитирају - написао је Додик на свом налогу Икс.

Истиче да о БиХ најбоље говори чињеница да на тако важној позицији у Савјету министара имамо једну како каже, политички неурачунљиву личност, коју је испод сваког нивоа и коментарисати.

- Јавност треба да зна да таквом бескичмењаку, који провоцира сукобе, пријети и безочно лаже, "тројка" даје подршку да то ради и да је то све унапријед смишљено - написао је Додик.

Додик каже да не би чудило ни да им је окупљање "тројкашког ансамбла" у Бањалуци послужило да прикрију своје неслагање у Федерацији и проблеме које тамо имају, јер не могу да се договоре.

- Очигледно је да је изјава Столтенберга да без Српске нема никаквог НАТО пута изазвала прави потрес у Федерацији, па зато и долазе сви ови напади, пласирање лажи и њихово срамоћење у Бањалуци - каже Додик.

Наводи да све ове Хелезове вратоломије и јесу у том контексту како би прикрио да је све што говори лаж и јефтина манипулација, али за ту лаж мора да се одговара.

- Хелез није у циркусу, па да може да прича шта хоће и како хоће, него министар који за своје неодговорно и опасно понашање треба и мора да одговара. Шта говорити о наводима човјека чије тврдње једино подржавају албански плаћеници Алиша Кернс и Ненад Чанак - истакао је Додик.