latinica  ћирилица
27/11/2023 |  12:22 ⇒ 19:55 | Аутор: ТАНЈУГ

Гради се брза саобраћајница Слепчевић-Бадовинци; Српска ће бити још боље саобраћајно повезана са Србијом (ВИДЕО)

Почела градња брзе саобраћајнице Слепчевић - Бадовинци код Шапца. Дионица је дуга 15,3 километра и наставак је брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице.
Изградња обилазнице Рума–Шабац–Лозница (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg) -
Изградња обилазнице Рума–Шабац–Лозница (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg)

Од Богатића до границе са БиХ - предвиђено је пет мостова који ће премостити локалне путеве, мање водотокове и канале, као и четири раскрснице са кружним током и четири траке.

Саобраћајница на овој дионици обухвата катастарске парцеле Дубље, Клење и Бадовинци на територији општине Богатић и Змијњак на територији града Шапца.

Предсједник Србије Александар Вучић поручио да је ријеч о изузетно важној дионици, која Србију додатно повезује са Републиком Српском.

Вучић је поручио да Срем и Мачва добијају важне комуникације.

- Овдје ће пет мостова да буде. Ово много значи за Слепчевиће, Дуваниште, Бадовинце… Успијевамо да се повежемо прије свега са Семберијом. То ће за двије или три године изгледати: Бјељина-Београд за сат и пет минута. Надам се да ћемо и те граничне прелазе успјети што шире да отворимо у складу са Отвореним Балканом и да се људи брже крећу - рекао је Вучић.

Биће омогућена брзина кретања од 100 километара на час са попречним профилом од двије физички одвојене коловозне траке, са двије саобраћајне траке.

Изградња државног пута Слепчевић - гранични прелаз Бадовинци директно ће допринијети бржем развоју обухваћеног дијела региона западне Србије и јединица локалне самоуправе које се непосредно везују за овај коридор, у првом реду њиховој саобраћајној и привредној интеграцији са коридором 10 и мрежом ауто-путева у Србији.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Горан Весић потписао је прије две недјеље уговор за изградњу ове саобраћајнице.

- Ова саобраћајница, дужине 15,3 километра, наставак је брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице која се гради и биће завршена до краја наредне године. Тако ћемо брзим саобраћајницама повезати два гранична прелаза између Србије и БиХ - Шепак и Павловића мост - рекао је Весић раније и додао да ће БиХ и Република Српска бити још боље саобраћајно повезане са Србијом.

Он је тада навео и да је потписан уговор са азербејџанскм компанијом "Азвирт", која ће радити са српским партнерима.

У оквиру овог пројекта 14. октобра ове године пуштен је у саобраћај ауто-пут од Руме до Шапца са мостом преко реке Саве, у дужини од 24,6 километара.

Поред предсједника, присуствовали су и представници азербејџанске компаније "Азвирт", директор ЈП "Путеви Србије" Зоран Дробњак и директор Коридора Србије Александар Антић.