latinica  ћирилица
27/11/2023 |  12:35 | Аутор: СРНА

Врховац: Спреман извјештај о пословању банке

Вршилац дужности директора Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ Републике Српске Дражен Врховац изјавио је да је спреман извјештај о пословању банке са фондовима за прошлу годину, са извјештајем независног спољног ревизора и да ће бити упућен у редовну парламентарну процедуру, те подсјетио да је извјештај за 2021. годину Народна скупштина Српске усвојила у марту ове године.
Дражен Врховац - Фото: РТРС
Дражен ВрховацФото: РТРС

Врховац је истакао да народни посланик Миланко Михајилица упорно тражи да ИРБ достави извјештај о пословању за 2021. годину иако је тај документ већ усвојен 14. марта и о којем је и сам дискутовао.

- Посланика Михајилицу замолио сам у званичном одговору на посланичко питање, а сад га молим и јавно, да престане да злоупотребљава ту часну функцију да би ширио дезинформације и стварао погрешну слику у јавности о ИРБ-у - рекао је Врховац.

Он је поновио да су све ове информације достављене у одговору ИРБ-а на посланичко питање Михајилице.

- Не желим да вјерујем да било који народни посланик има свјесну намјеру да направи штету. Народна скупштина је чврст темељ Републике Српске, а ИРБ озбиљна институција. Није у реду ни са професионалне, али ни са људске стране да се на неистинитим информацијама купе политички поени и да се на такав начин обмањује јавност - истакао је Врховац.