latinica  ћирилица
27/11/2023 |  12:44 ⇒ 12:44 | Аутор: РТРС

Савић: Одборници који су и директори враћају мандате странци

Секретар Градског одбора СНСД-а у Бијељини Бојан Савић потврдио је данас да ће одборници СНСД-а, који су и директори, вратити мандате странци на распоплагање.
Бојан Савић - Фото: Уступљена фотографија
Бојан СавићФото: Уступљена фотографија

- Градски одбор је једногласно усвојио принцип и одлуку да одборници који су и директори врате одборничке мандате одмах након сједнице Скупштине града на којој ће се разматрати буџет за наредну годину - рекао је Савић на конференцији за новинаре.

СНСД у Скупштини града има седам од 31 одборника, а одлука се конкретно односи на директора Аграрног фонда града Златана Лазаревића, директора Дома здравља Данијелу Ђукин и директора Казнено-поправног затвора Миленка Гајића.

Савић је рекао да је сљедећи на листи Стеван Тривковић, али с обзиром на то да је он републички инспектор за пољопривреду због сукоба интереса не може прихватити одборнички мандат.

У скупштинским клупама надаље ће бити Жељко Гребић, Татјана Перић и Славиша Мастило, с тим што њихово именовање треба да потврди Централна изборна комисија, а странка ће имати и новог шефа одборника.

Према Савићевим ријечима, усвојена је и одлука да директори из реда СНСД-а Бијељина, који су и чланови неког Управног или Надзорног одбора, одмах странци на располагање врате мандат на чланство у тим одборима, што ће се примјењивати и на руководиоце подручних канцеларија у Бијељини.

Савић је рекао да СНСД има широк дијапазон младих које ће промовисати у наредном периоду, али не одричући се никог од провјереног кадра.

На конференцији за новинаре је речено да је одлуком Градског одбора СНСД-а у Бијељини Жељана Арсеновић именована за потпредсједника одбора.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је раније да ће СНСД, у складу с ранијим опредјељењем, кроз органе странке операционализовати став да изабрани или именовани функционери могу обављати само једну функцију.