latinica  ћирилица
27/11/2023 |  13:06 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Студентима омогућити праксу и приправнички стаж (ВИДЕО)

Студентима Факултета политичких наука треба омогућити праксу у Народној скупштини Републике Српске, која би им након годину дана била урачуната као приправнички стаж, сматра студент друге године Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци Драгана Делић.
Студенти ФПН у посјети НСРС - Фото: РТРС
Студенти ФПН у посјети НСРСФото: РТРС

Делићева је навела да је тај приједлог данас представила и предсједнику Народне скупштине Српске Ненаду Стевандићу.

- Наш приједлог је да сваком посланику буде додијељен један студент, који ће са њим радити годину дана, те да се на крају тај ангажман студентима призна као приправнички стаж - рекла је Делићева, која је данас са колегама са Факултета посјетила Парламент Српске.

Она је изразила задовољство јер је Стевандић уважио овај приједлог, те додала да ће у наредном периоду студенти уложити напоре да правно покрену овај захтјев, у сарадњи са Клубом студената Факултета политичких наука у Бањалуци.

Студент друге године Факултета поилитичких наука Универзитета у Бањалуци Сања Шврака рекла је да јој је била част и задовољство разговарати са предсједником Народне скупштине Српске, те изнијети сугестије и приједлоге за унапређење студирања на овом факултету.

- Већина нас жели да остане на овим просторима и велики значај нам је ако можемо дати допринос бољој будућности младих - рекла је Шврака.

Ванредни професор на Факултету политичких наука Универзитета у Бањалуци Мања Ђурић Џакић истакла је значај ове посјете у оквиру ваннаставних активности, те навела да је вишеструко корисна за студенте.