latinica  ћирилица
27/11/2023 |  19:12 ⇒ 28/11/2023 | 09:57 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Смишљене лажи Хелеза устаљена матрица односа према Српској (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да је министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез изнио смишљење лажи с циљем изазивања додатне пометње, узнемиравања јавности и привлачења негативне пажње на Републику Српску.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Цвијановићева је рекла да је на данашњој маратонској сједници Предсједништва једна од тема била и информација о наводима Хелеза о наводним паравојним камповима у Српској, те да се Предсједништво усагласило да су такве изјаве непримјерене и недопустиве и да не доприносе стабилизацији односа.

- Смишљене лажи Зукана Хелеза су устаљена матрица односа према Српској. Апелујем на људе чија ријеч има тежину због обављања јавних функција, да воде рачуна како се изјашњавају у јавности - рекла је Цвијановићева на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Цвијановићева је подсјетила да је Предсједништво БиХ постигло сагласност о именовању Гојка Кнежевића за начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ.

- Кнежевић је човјек са богатим знањем и искуством и сигурна сам да ће адекватно одговорити свим изазовима. Честитам њему и његовим колегама сарадницима - рекла је она.

Цвијановићева је навела да је именовање генералског кора ОС БиХ наилазило на опструкције више од годину дана, али да је то питање данас коначно ријешено.